לחמניות מעופרה

לחמניות מעופרה

לחמניות נהדרות של חברתי עופרה. תמיד אהבנו להתנסות בבישול יחד, להחליף דעות ומתכונים. אפשר להקפיא אותם- כשהן חמות להכניס לשקית ולהקפיא.

חומרים ל- 40 לחמניות:
1 קילו קמח לבן
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם שמרים "שימרית" + משפר אפיה
1 חמאה מומסת
2-21/2 כוסות מים (עדיף 2 כוסות)

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר קמח עם סוכר ושמרים, לאחר מכן מוסיפים חמאה, ביצים.  לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ- 10 דקות .
מטפיחים כשעה, לשה שוב במיקסר . לוקחים חתיכות קטנות של בצק ויוצרים נחשים קטנים, במהלך
העבודה לא להשתמש בקמח, את הנחשים מסובבים בצורת ספיראלה-תופסים את שני הקצבות ומסובבים כל קצה לכיוון הנגדי, תוך כדי הסיבוב קולעת לצורת הספרה שמונה.
מתפיחה בתבנית משומנת. אחרי התפיחה מורחת ביצה ומפזרת ושומשום.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 7-8 דקות, עד שהם מזהיבות .

סדנאות גבינות

גבינות

כתיבת תגובה