"ביגלך" גבינה

"בייגלך" גבינה

תמיד התרגשנו והינו מלאי ציפייה כשאחותה של אימי ז"ל הייתה מודיע שהיא באה לביקור, כי ידענו שהיא תבוא עם קופסאות מלאות ב"בייגלך" ריחניים וטעימים, עם מילוי גבינה מלוחה, עם גבינה מתוקה, עם תפוחי אדמה ובשר.
וכשהיא הייתה מגיעה עמוסה בקופסאות, זה היה כמו התגשמות חלום, הינו פותחים קופסא, קופסא וזוללים הכול תוך כדי השמעת צלילי עונג.

חומרים לבצק:
1 חב' מרגרינה
4 כוסות קמח
1/2 כוס מים קרים
1 כפית שמן
1 כפית חומץ
קמצוץ מלח

חומרים למילוי גבינות:
200 גרם גבינה לבנה כחושה
100 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינה צהובה פיקנטית
1 ביצה

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים לבצק, חוץ מהמרגרינה, מערבבים טוב ואם צריך להוסיף עוד מים מוסיפים. הבצק צריך להיות יבש וקשה.
מרדדים את הבצק לעלה וכל פעם מורחים חלק מהמרגרינה. מקפלים את הבצק ומרדדים, מקפלים שוב את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוצאים שוב מהמקרר מרדדים לעלה מקפלים ומכניסים למקרר לחצי שעה. חוזרים על אותה פעולה פעמיים, כאשר אחרי כל פעם מכניסים למקרר לחצי שעה.
מגרדים על פומפייה את הגבינה הצהובה וגבינת הפטה, מערבבים את כל החומרים יחד.
מוצאים מהמקרר את הבצק ומחלקים אותו לכמה מנות, מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד ובקצה מסדרים
בצורת נקניק את המילוי ומגלגלים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום. חותכים לא עד הסוף למנות קטנות.
אופים בחום של 200-250 מעלות.
אפשר למלות בגבינה מתוקה, בתפוחי אדמה, פיטריות או בשר.

סדנת גבינות

הכנת גבינה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: